Gençlik Hareketlilik Programı ve Detayları;
Gençlik Hareketliliği Nedir?
Türkiye Cumhuriyeti 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında üye devlet olarak yer almaktadır. 2007-2014 yıllarında gerçekleştirilen Gençlik Programı (Youth In Action) 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ çatısı altında gençlik programı olarak devam etmektedir.
Erasmus+ Gençlik Programı altında 13-30 yaş arası gençlerin faydalanabileceği programlar AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından 54 farklı Avrupa ülkesinde gençlere hareketlilik fırsatları sunmaktadır.
Gençlik Değişimleri:
Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. Gruplar, karşılıklı ilgi duyulan kültürel bir konu etrafında buluşur. Gençler bu program ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabiliyorlar. Gençlik değişimleri ortalama bir haftalık süreçlerdir.
Katılımcıların 18-25 yaş olması beklenir. İstisnai durumlar ve liderler için yaş şartları değişmektedir.
Katılımcı gençlerin proje süresince seyahat masrafları, vize ve vize ile ilgili masrafları, yeme-içme, konaklama, proje masrafları Ulusal Ajanslar tarafından verilen hibeler ile ev sahibi kurumlar tarafından karşılanır. Sigorta ve şahsi masraflar katılımcılar tarafından karşılanır.
Gençlik Eğitim Kursları (Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği):
Gençlik çalışanlarının hareketliliği, gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, özellikle deneyimlerin, uzmanlığın ve aralarında iyi uygulamaların yanı sıra uzun süreli kalite projeleri ile ortaklıklar ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetlerin değişimini destekler. Eğitim kursları ortalama bir haftalık süreçlerdir.
Katılımcılar için her hangi bir yaş şartı bulunmamaktadır.
Katılımcı gençlerin proje süresince seyahat masrafları, vize ve vize ile ilgili masrafları, yeme-içme, konaklama, proje masrafları Ulusal Ajanslar tarafından verilen hibeler ile ev sahibi kurumlar tarafından karşılanır. Sigorta ve şahsi masraflar katılımcılar tarafından karşılanır. Bazı durumlarda katılımcıların eş-finansmanı ile proje katkısı beklenebilir.
Projelerimizden örnekler ;
- İspanya’da “Algecampus Intercultural” ,“Votelect” ve “Training for Trainers Eğitim Kursu”, “Via Urbana” Projeleri
- Litvanya’da “TC Advocacy” Projesi
- Malta’da “Mediterrangement” Projesi
- Macaristan’da “Face the Race Eğitim Kursu” ve “Enterprise YOUth Eğitim Kursu”
- İtalya’da “You(th) 4 Europe Gençlik Değişimi”
- İskoçya’da “ENACT Eğitim kursu”
- Çek Cumhuriyeti’nde “Indoor Tools for Citizenship Eğitim Kursu”
- Estonya’da “Learning by Moving” Eğitim Kursu
- İngiltere’de “Our Opinion Matters” Eğitim Kursu